You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Noutati

Ulei de floarea soarealui

Ulei de floarea soarealui

La Zorian, tradiția stă la căpătâiul activității de zi cu zi. În inima Moldovei, cu respect față de natură și minunile sale, am dezvoltat uleiul presat la rece din semințe de floarea soarelui, 100% natural. Presat la rece prin metoda tradițională, mecanică, transmisă din generație în generație, uleiul Zorian este un jurământ de gust și sănătate către generațiile viitoare.

Esențial pentru un stil de viață sănătos și o dietă echilibrată, uleiul de floarea soarelui presat la rece este utilizat ca substituent sănătos al actualului ulei rafinat. Un produs de post, vegan și vegetarian, obținut din semințe românești cultivate de producători locali, uleiul de floarea soarelui presat la rece Zorian se distinge de cel clasic prin aroma puternică și păstrarea nealterată a tuturor nutrienților și vitaminelor din semințe. Astfel, el este bogat în vitaminele A, E, F și acizi grași polinesaturați – benefici pentru scăderea colesterolului.

Cu o lungă tradiție în cultura și agricultura românilor, floarea soarelui este originară din America de Nord și a fost cultivată pentru prima dată cu peste 4500 ani în urmă. În prezent, România este cel mai mare producător de floarea soarelui din Uniunea Europa. Ea este folosită primordial în alimentația oamenilor datorită calității sale superioare, cu o culoare, gust și miros plăcut.

Uleiul de floarea-soarelui conţine vitamina A care ajută la creşterea oaselor şi a dinţilor, la prevenirea diverselor infecţii, a aterosclerozei şi a hipertensiunii. Deşi este vândut ca adaos la hrană, el este mult mai mult decât un aliment, proprietăţile sale terapeutice fiind remarcabile. Se foloseşte în stare cruda la salate, dar şi la alte preparate culinare, căci, chiar dacă prin încingere îşi mai pierde o parte din vitamine, el rămâne totuşi superior uleiurilor rafinate chimic prin gust, consistenţă, vâscozitate,  lipsa oricăror resturi de substanţe chimice, fiind natural 100%.

Înlocuirea uleiului normal cu cel presat la rece este un tratament de lunga durata cu efecte foarte bune. Meșteșugarul Zorian recomandă uleiul de floarea soarelui pentru dezintoxicarea organismului, prevenirea afecţiunilor gingiilor, tratarea bolilor respiratorii ale cailor superioare, tratarea şi prevenirea arteriosclerozei, tratarea și prevenirea accidentelor vasculare.

Datorită popularității sale și pentru potențarea gustului, gama Zorian s-a dezvoltat cu uleiuri de floarea soarelui cu arome precum busuioc, salvie, cătină, anason sau usturoi. Aromele sunt la rândul lor 100% naturale și vin însoțite de beneficii precum facilitarea digestiei, distrugerea bacteriilor, efect antiinflamator, întărirea sistemului imunitar sau menținerea tinereții.

Este momentul să schimbi ceva în alimentația ta și să simți din plin aroma semințelor cultivate pe plaiuri românești, un gust demn de 2 stele Michelin. Găsești uleiurile presate la rece Zorian pe website-ul nostru sau în magazinele partenere.

Strop de soare. La fel de gustos și crud și gătit.
ulei presat la rece ulei de floarea soarelui
Share