You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Noutati

Ulei de rapiță presat la rece

Ulei de rapiță presat la rece

Consumatorul modern este într-o continuă încercare de a înlocui, pe cât se poate, alimentele nesănătoase, cu alternative cât mai naturale. În acest fel, o alimentație sănătoasă, provenită de cele mai multe ori din surse naturale, stă la baza unei vieți lungi și frumoase.

Deși aceste schimbări se văd în mai toate categoriile de alimente, în categoria uleiurilor în special a crescut notorietatea beneficiilor oferite de uleiurile presate la rece în comparație cu cele rafinate. Printre cele mai sănătoase variante de uleiuri presate la rece se numără uleiul de rapiță, ce poate fi ușor integrat în rețetele din bucătăria românească și internațională.

Deși suntem obișnuiți cu întrebuințarea lui mai mult industrială, este momentul să depășim mitul prin care acest ulei este considerat toxic, deoarece rapița este o materie primă prețuită și în alimentația oamenilor.

Compoziția sa de acizi grași, unică din punct de vedere fiziologic și nutrițional, înscrie uleiul de rapiță în topul uleiurilor folosite pentru gătit în Germania. Datorită conținutului scăzut de grăsimi saturate și un conținut bogat de grăsimi nesaturate, acizi grași și omega-3, uleiul de rapiță presat la rece este una dintre cele mai sănătoase grăsimi de gătit.

Acest are un gust neutru când este rafinat, însă unul puternic aromat atunci când este presat la rece. Pentru a ne bucura din plin și de beneficiile lui nutriționale, este bine de ales varianta de ulei presat la rece și de evitat, pe cât posibil, prăjirea lui.

Compoziția semințelor de rapiță este bogată în proteine, hidrați de carbon, calciu, fier și vitamine (E, A, B1, B2, C). Omega 3 și Omega 6 în raport de 2:1 devin atuurile uleiului de rapiță, deoarece este una dintre cele mai sănătoase rapoarte ale oricărui ulei vegetal, chiar mai sănătos decât uleiul de măsline. Astfel, contribuie activ la scăderea colesterolului, buna funcționare a creierului, reducerea inflamațiilor și dezvoltarea normală a organismului. O singură linguriță de ulei presat la rece de rapiță conține 15% din necesarul zilnic de vitamina E.

Cu un gust delicat și plăcut, uleiul de rapiță poate fi folosit ca dressing în forma sa rece, naturală, sau utilizat în locul uleiului de măsline. Poate fi, de asemenea, încălzit și utilizat în prăjirea superficială sau pentru coacere. Fiind presat la rece, uleiul devine foarte versatil în bucătărie și foarte benefic sănătății noastre. Recomandăm uleiul de rapiță și pentru îngrijirea pielii, îmbunătățirea mobilității articulațiilor și ca metodă de integrare în dietă a grăsimilor nesaturate sănătoase pentru protejarea inimii.

Este momentul să schimbi ceva în alimentația ta și să simți din plin aroma semințelor cultivate pe plaiuri românești, un gust demn de 2 stele Michelin. Găsești uleiurile presate la rece Zorian pe website-ul nostru sau în magazinele partenere.

Share