You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Noutati

Cartofi dulci umpluți la cuptor

Cartofi dulci umpluți la cuptor

O nouă zi, o nouă rețetă gustoasă. Astăzi, protagonistul în bucătăria meșteșugarului Zorian este uleiul de armurariu presat la rece, un ulei cu multiple beneficii pentru sănătatea ficatului. El aduce aroma caracteristică și sănătoasă ce completează perfect cartofii dulci umpluți la cuptor despre care vorbim în rețeta de mai jos.

Ingrediente de adunat:

  • 3 cartofi dulci mari
  • 4 ouă
  • 2 linguri de ulei de armurariu presat la rece Zorian
  • 1 ardei gras
  • 1 bucată ceapă verde
  • 100g cașcaval ras
  • Opțional: bacon
  • Sare, piper, pătrunjel

Pași de urmat

  • Spălăm bine cartofii și îi tăiem în jumătăți, fără a le îndepărta coaja.
  • Încălzim cuptorul la 180 grade, iar apoi așezăm cartofii pe folie de copt și îi lăsăm în cuptor pentru aproximativ 60 minute.
  • Tăiem ardeiul gras în bucățele, și ceapa rondele. Dacă se optează și pentru bacon, începem prin a-l așeza într-o tigaie rece și îl prăjim la foc mic pe ambele părți până devine crocant, apoi îl tăiem mai mărunt.
  • Atunci când cartofii devin moi, îi scoatem, și cu o lingură îndepărtăm o parte de miezul din mijloc.
  • Umplem apoi spațiul liber cu ardei, ceapă, bacon și condimentăm cu sare și piper. Punem deasupra ouăle crude și presărăm cașcavalul ras și pătrunjelul.
  • Lăsăm tava la cuptor pentru încă 20 min, până când vedem că oul este gătit. La final, presărăm 2 linguri de ulei de armurariu presat la rece Zorian peste preparate.

O rețetă sățioasă ce poate fi servită la micul dejun, într-o zi de weekend în care timpul ne permite.

De ce uleiul de armurariu presat la rece?

Am integrat în rețeta noastră acest ulei aromat, puțin amărui, ce are puternice proprietăți hepatoprotectoare datorită complexului de silimarină. Uleiul de armurariu presat la rece Zorian este netratat termic, și păstrează atât gustul semințelor naturale 100%, cât și toate calitățile sale nutritive: vitaminele E,B,D,K, magneziu, potasiu, fier, mangan, calciu, seleniu, zinc, vanadiu, aluminiu, cupru, crom.

Datorită proprietăților sale, este un bun aliat și în scăderea colesterolului, prevenirea efectelor adverse ale medicamentelor și restabilirea organismului în caz de intoxicație alcoolică. Integrat în astfel de rețete, el este o alternativă mai sănătoasă și superioară a uleiului clasic, rafinat, și devine astfel esențial în cadrul dietelor echilibrate și sănătoase, în care se încearcă evitarea mâncărurilor prăjite.

Poftă bună și sănătate!

ulei de armurariu ulei presat la rece
Share