Pui pe grill cu cașcaval și mix de legume

O nouă zi în bucătăria meșteșugarului Zorian se anunță a fi plină de gust și sănătate – așa cum v-am obișnuit. Astăzi vă prezentăm o rețetă pe cât de rapidă, pe atât de delicioasă, în care uleiul de floarea soarelui presat la rece definește aroma preparatului.
Puiul pe grill cu cașcaval și mix de legume este alegerea perfectă pentru o masă de vară, unde grătarul este la îndemână.
Ingrediente de adunat:
- 4 bucăți de piept
- 100g de cașcaval
- 2 dovlecei
- 2 ardei grași (roșu sau galben)
- 20 ciupercuțe
- O ceapă mare
- 10 roșii cherry
- 3 linguri de ulei presat la rece de floarea soarelui Zorian
- Sare, piper, oregano
Pași de urmat
- Feliem pieptul de pui și îl punem la marinat pentru aproximativ 30 minute în 3 linguri de ulei presat la rece de floarea soarelui Zorian, sare, piper și oregano.
- Gătim puiul pe grătarul încins sau pe tigaia tip grătar. Între timp dăm prin răzătoare cașcavalul, iar la final îl adăugăm peste pui pentru a se topi ușor.
- Tăiem legumele (dovlecei, ardei, ciupercuțe, ceapă și roșii) în bucăți mari, felii sau rondele, și le stropim cu puțin ulei aromat presat la rece din floarea soarelui Zorian, sare și piper.
- Așezăm legumele pe grătarul încins și le gătim aldente. Încercăm să nu le gătim exagerat de mult, ci doar să le rumenim frumos în exterior, în timp ce își păstreze textura în interior.
- Scoatem legumele pe un platou și le servim ca garnitură cu puiul.
Aștept să îmi spuneți dacă ați încercat această rețetă și cât de gustoasă vi s-a părut!
De ce uleiul de floarea soarelui presat la rece?
Poate cel mai popular dintre toate uleiurile de gătit rămâne uleiul de floarea soarelui clasic, rafinat. Cu toate acestea, cunoaștem efectele negative pe care le are prăjirea alimentelor într-un astfel de ulei, așadar uleiul de floarea soarelui presat la rece Zorian vine ca o alternativă sănătoasă pentru o dietă echilibrată.
Spre deosebire de cel rafinat, uleiul presat la rece este obținut prin metodă tradițională, transmisă din generație în generație, este netratat termic, astfel că reușește să păstreze nealterate vitaminele și nutrienții din semințele crescute de producători locali din zona moldovei. Este foarte bogat în vitamina E, fiind considerat o sursă importantă de protecţie pentru artere şi pentru inimă, are un conţinut mare de lecitină ce ajută la tonifierea sistemului nervos, vitaminele A, E şi F, acizi graşi polinesaturaţi - benefici pentru scăderea colesterolului, precum şi alte substanţe cu efecte antiinfecţioase şi regenerative.