You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.
Noutati

Salată de mazăre cu dressing de ulei de in

Salată de mazăre cu dressing de ulei de in

Gospodine și gospodari,
Bine ați revenit în bucătăria meșteșugarului Zorian. Astăzi vă prezentăm o nouă rețetă ce integrează perfect gustul aromat al uleiului de in presat la rece într-un preparat sănătos și deosebit: salată de mazăre cu dressing de ulei de in.

Acest preparat merge perfect ca aperitiv, fel principal dar și ca garnitură pentru carne preparată la grătar.

Ingrediente de adunat:

  • 100g de mazăre fiartă sau la conservă
  • 2 morcovi
  • ½ ceapă roșie sau 2 două cepe verzi
  • 50g de porumb
  • 2 linguri de ulei de in Zorian presat la rece
  • Sare, piper, pătrunjel

Pași de urmat

  • Dăm morcovii prin răzătoare și tăiem ceapa cubulețe sau rondele, după bunul plac.
  • Într-un bol încăpător de salată adăugăm mazărea fiartă sau la conservă, legumele tăiate și porumbul fiert sau din conservă.
  • Asezonăm totul cu sare, piper, pătrunjel tocat mărunt și 2 linguri de ulei de in presat la rece, iar apoi amestecăm cu spor.

Atât de rapid! Aștept să îmi spuneți dacă ați încercat-o și voi.

Sfatul meșteșugarului Zorian: Pentru ca aromele să se întrepătrundă mai bine, este ideal să servim salata rece, după câteva ore în care a fost ținută la frigider.

Beneficiile uleiului de in în mâncare

Semințele de in sunt cultivate pe meleagurile românești încă din cele mai vechi timpuri, astfel că sunt la îndemână și foarte benefice, câștigând popularitate în categoria uleiurilor presate la rece. Îl integrăm cu ușurință în rețete precum cea de mai sus, bogat fiind în Omega 6, Omega 3, zinc, fier, vitamina E, compelx de B-uri, magneziu și calciu.  

Uleiul de in presat la rece reprezintă cea mai bogată sursă naturală de acizi graşi esențiali, astfel că este considerat un aliment extraordinar pentru sănătate. La Zorian, acesta este creat 100% natural, în inima moldovei, prin metoda tradițională transmisă din generație în generație, pentru a păstra intacte proprietățile benefice ale semințelor. Printre multiplele motive pentru care este recomandat consumul lui, amintim îmbunătățirea sănătății oaselor, scăderea colesterolului, reglarea tensiunii și îmbunătățirea sănătății inimii.

Poftă bună și sănătate!

ulei de in salata de mazare
Share